Magasnak találja árainkat? Egyedi árakért, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Kérdése van? Hívjon minket! +36304694949

Blog
VGS
2020.03.27 06:41

A "Hideg plazma" és az "Automatikus tisztítás" funkciók felhasználása

A "Hideg plazma" és az "Automatikus tisztítás" funkciók felhasználása

Tegyünk klímával a jobb levegőért otthonunkban!

Az általunk forgalmazott készülékek többsége rendelkezik "Cold Plasma" ionizátorral.
Ez egy, a hideg plazma elvén működő eszköz, amely ionizálja és bontja a levegőben lévő nedvességet alkotó víz molekulákat.

Magas feszültséget alkalmazva a víz molekulák H+ és O2- ionokra bomlanak. Az így keletkező instabil ionok igyekeznek stabil állapotba kerülni, ezért „fürtökben” körülveszik a levegőben lévő részecskéket, majd kémiai reakciók során át H+ és OH- keletkezik. Mivel a hidroxil gyök (OH-) meglehetősen instabil, ezért a környezetében lévő organizmusoktól (vírus, baktérium) hidrogént szerez és vízzé alakul, miközben magát a káros organizmust ezzel megöli.

Végeredményként, a folyamat végén a vírus és/vagy baktérium elpusztul, így a készülék egészséges levegőt biztosít a környezetében tartózkodók számára!

Az egészséges lakókörnyezethez, az "Automata tisztítás" is hozzájárul!

Automatikus tisztítás

Mint az köztudott, a légkondicionáló berendezések többsége (részben energiatakarékossági, részben szerkezeti, felépítési okokból) a belső levegő keringtetésével üzemel. Ennek megfelelően a szoba levegője naponta akár nagyon sok alkalommal is áthalad a klímaberendezés beltéri egységén. Aki rendelkezik klímaberendezéssel az nyilván megtapasztalta már, hogy bizony ennek hatására idővel még egy tiszta lakásban is jelentkeznek az „elkoszolódás” jelei a klímaberendezésen belül. Ez részben jó jel, mert ebből még a laikus számára is nyilvánvalóvá válik, hogy a klímaberendezés valóban tisztítja a levegőt. Azonban különös figyelmet igényelnek azok a készülékek, amelyeket nem csak fűtésre, hanem hűtésre is használnak. Ezeknél a készülékeknél különösen fontos, hogy az automatikus tisztítás funkció aktiválásával a berendezés annak kikapcsolása után még egy kis időt fordít arra is, hogy a beltéri egységben lecsapódott nedvességet eltüntesse, miáltal a lehetséges egészségre káros mikroorganizmusok életterét iktatja ki.

Végeredményként a folyamat hatására egy élhető, egészséges légállapotot kapunk cserébe.