Magasnak találja árainkat? Egyedi árakért, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Kérdése van? Hívjon minket! +36304694949

Blog
VGS Klíma
2020.03.02 13:26

Hogyan válasszunk klímát?

Hogyan válasszunk klímát?

Minden évben eljön a nagy forróságok ideje, amikor elgondolkozik az ember, hogy szeretne egy klímát. de nem tudja, hogy merre induljon el. Cikkünkel ebben szeretnénk a segítségükre lenni.

Még bizakodunk, hogy a forróság elmúlik, de amikor hetekig kitart, akkor már hiába kapkodunk, nagy valószínűséggel nem találunk olyan klímaszerelőt, aki 1-2 napon belül beszereli számunkra a kiválasztott készüléket. Az idei, 2020-as nyár nemcsak a forróság miatt lesz "érdekes", hanem a koronavírus járvány miatt is. A járvány miatti karanténhelyzet megnehezíti a gyártást és a kereskedelmi szállítást, így nem kizárt, hogy a forróság beköszöntével megnövekvő klímaeladások, időszakos készlethiányt okozhatnak. Lehet, hogy addigra visszaáll a gyártás, de a január és február hónapokban kiesett termelést be kell pótolni és le kell szállítani, ami hatalmas csúszásokhoz vezethet. Érdemes mielőbb megfontolni a klímavásárlást!

Klíma kiválasztásának szempontjai:

Teljesítmény meghatározása:

Általánosságban hűtésnél 100W/m2 teljesítménnyel számolunk, de ezt a számot nagyban befolyásolhatja az épület (lakás-ház) fekvése, szigetelése, ablakok nagysága, árnyékolók jellege. Új építésű háznál célszerű egy gépész tervezőmérnök segítségét kérnünk, mivel ő tudja a beépítendő anyagok, így a falazat-, szigetelés-, ablakok tényezőit.
Mindenképpen kérjük ki szakember véleményét! Ebben is szívesen segítünk Önnek!

Mégis, milyet vegyek?

Ha megvan a teljesítmény, akkor jöhet a márka és a típus kiválasztása. Itt jegyzem meg, hogy a névtelen (nem közismert, "noname") és külföldről (papír nélkül, "okosban") behozott készülékeket messziről kerüljük el, ha jót akarunk magunknak! Áruk kecsegtető lehet, de egy későbbi meghibásodás, ahol a névtelen gépekhez alkatrész, az "okosban" behozottakhoz pedig garancia nincsen, nagyon kellemetlen lehet számunkra. Figyeljünk továbbá arra, hogy a beüzemelést regisztrált-, jól felszerelt szakember végezze, mert egy nem jól elvégzett beüzemelés, akár hónapok múlva is problémát okozhat, amikor a "szakinknak" már se híre, se hamva, nem beszélve a környezetszennyezésről, amit a levegőbe kiengedett klímagáz jelent. Itt is él a mondás, miszetint "olcsó húsnak híg a leve". (A jó minnőségű klímát a súlyáról is fel lehet ismerni.) Mivel a légkondi vásárlás egy hosszútávú és  házunk / lakásunk értéknövelő befektetése, így célszerű a már jól bevált, ismert márkák közül választani. Az általunk forgalmazott készülékek garanciaideje legalább 3 év, így akár egy áruhitelből történő vásárlás is sokkal kifizetődőbb lehet, mint egy silány és /vagy garancia nélküli gépbe történő befektetés.  
Cégünk elsősorban Syen és Gree klímákat forgalmaz minősége, garanciális ideje, alkatrészellátottsága miatt. Mindkét márkát a Gree gyártja és ugyanazok a garanciális feltételek érvényesek rá. 3+2 év garancia, ahol 3 év teljesörű és + 2 év kompresszorgarancia vonatkozik a készülékre. Érdemes utánanézni, hogy melyik gyártónál pontosan mennyi a garanciaidő, mert a kereskedők szívesen adják össze a számokat és hirdetnek 5 év garanciával (3+2=5), holott ez valójában 3+2. 


Folytatjuk...

Szerk: VGS.